Sólet

Időigényes, de egyszerűen elkészíthető étel.  Csak össze kell állítani, és alacsony hőfokon sokáig sütni.

Általában cserépedényben készítem, de most nem fért bele 🙂 ezért betettem a sütőbe a sütőkövemet, és nagyon jó ötletnek bizonyult. A sütő kikapcsolása után 8 órával még 59 fokos volt az étel!

a hozzávalók :

/ ez hatalmas adag, két családnak is több napig elég!/

3-4 db vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1,5 kg bab – fehér, vörös, tarka vegyesen

0,4 kg gersli

húsfélék – ebben van marhalábszár, marha oldalas, kacsacomb, 1 egész füstölt csülök

5 tojás

libazsír

fűszerek / só, bors, babérlevél, pirospaprika/

Elkészítés:

A hagymát cikkeire szedem, lassan párolom a libazsíron, a végén beledobom a fokhagymát, babérlevelet, és hozzáadom a pirospaprikát.

Egy nagy edénybe rétegezem a hozzávalókat, felöntöm vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom.

Sütőben 110-115 fokon 10-12 órát sütöm, az elején többször ellenőrzöm a vizet, pótolom, ha kell. Mivel este 11 órakor telt le az idő, reggelig benne maradt a kikapcsolt sütőben.

A babot én nem áztattam be, vajpuha lett így is.

Fázisfotók

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás